lördag, september 15, 2007

Vilken dag!

Jag är lite trött. Det är jobbigt att åka hemifrån halvsju, vara borta hela dagen och komma hem nästan halvnio på kvällen... Jag har varit i Svängsta. Där var det jaktprov. Lattjolajbans, på jaktprov där brukar det finnas vass och jag gillar vass. Tyvärr hittade jag inga ankor, bara tygpåsar. Fast min matte gillar tygpåsar, så jag hämtade hem dom jag hittade till henne. Och hon blev glad!

OCH jag fick leta i vassen! Lite för länge tyckte matte på den första markeringen/närsöket, men den snälla domaren Åke tyckte jag fick fortsätta lite till. Sen hittade jag en tygpåse och fick avbryta mitt vassarbete. Dopping, som är Pussels halvstorebror, gick tillsammans med mig. Han var också duktig och hittade tygpåsar. På vattendirigeringen lyssnade jag på matte, som styrde upp mig på andra sidan sjön. Fast sen hade jag lite svårt att hitta dummien, först letade jag till vänster men sen gick jag tillbaka till första stället men jag hittade inget, så jag letade vidare. Och hittade en dummy! Fast den var kvarglömd och hade fel färg, men det gjorde ingenting sa Snälla Åke. Att jag tog landvägen tyckte han var lite onödigt dumt, fast jag tyckte det var bra. Då slapp jag ju simma tillbaka ju!

Ja sen var det två gubbar som sköt och kastade tygpåsar, och dom hämtade jag direkt, inga problem. Söket var i en uppförsbacke med gles granlskog, i alla fall första biten. Så den sprang jag snabbt igenom, upp på kullen och sen sökte jag däruppe. Hela tiden, nästan. Tills matte sa till mig att jag skulle söka näära också. Jajaja, sa jag, fast då gjorde jag det och hittade två dummiesar där också. Landdirigeringen är jag nöjd med! Och sen var det slut.

Alldeles utmärkt samarbetsvilja och apporteringslust och sånt sa han Åke att jag hade, fast söket blev inte jätteeffektivt eftersom jag "fuskade" lite med närområdet. Äh, dom kunde ju matte hittat själv. Det är dom där långt ut som är viktigast. Men ändå så var jag fantastiskt duktig tyckte Snälla Åke, så jag fick ett förstapris! Och matte är JÄTTEGLAD!!

Extra roligt var att mina träningspolare också fick förstapris!! Det var jag och Caddie och Enya och Kita och Ducken :-) Tjohoo!!

3 kommentarer:

Jill sa...

Grattis till förstapriset trots tygpåsar :)

Susanne sa...

Grattis Minus!

Susanne & Truls

Johanna sa...

Stort grattis till förstapriset! Det gjorde du bra Minus!