onsdag, november 28, 2007

Tandläkare och is på sjön!

Imorse åkte Pussel till Sjukhuset. Hon skulle operera bort dom lösa framtänderna. Fast Pussel ville INTE bli lämnad på Sjukhuset, FAST det var till samma tant som hade hand om henne i helgen?!

Matte och jag åkte vidare. Ut i skogen! Det blev jättespännande - fasaner, fasaner och lite änder. Fast jag fick bara vara med till lunch. Fast det gjorde inte sådär jättemycket, för jag var så där läskigt jättekall och frös. Vi fick stå på bortsidan av slottsjön på anddrevet, och där är det massor av vass och vatten och sumpigt. Två av våra tre skyttar på den sidan gick ner sig, den ene så mycket så han fick sluta skjuta och gå till bilen och byta kläder. Det var IS på sjön. Våra mattar var jättenervösa, för isen var så tunn att den inte bar oss... Så vi fick INTE gå ut på isen. FAST det låg ankor där ute och bara VÄNTADE på oss. Vi klafsade runt i vassen, fastnade i issörjan och det var rätt jobbigt faktiskt. Man kunde inte springa, man fick vada, simma och klänga och klafsa fram bland tuvorna och tufsarna och vassruggarna!

Efter sumpänderna så skulle dom jaga både rapphöns och fasaner vid Gula Huset. MEN DÅ ÅKTE MIN MATTE HEM. Men hallå?! Sån jakt är ju KUL ju?! Jaja, fattar som vanligt ingenting av människornas logik och märkliga beteende. Så vi åkte hem och jag fick ligga i sängen under duntäcket, det var skönt. Jag tiggde till mig LUNCH också. Man SKA ha lunch när man är ute och jagar, så det så!

Sen åkte matte och jobbade lite. Och sen hämtade hon en liten ynklig Pusselhund, två tänder fattigare... och fortfarande lite groggy... Men det är inte slut med det. Hörntanden måste rotfyllas, och sånt kunde dom inte göra på Sjukhuset. Så nu måste matte kolla om det finns nån hundtandläkare på närmare håll än Slöinge i Halland.... Suck...

2 kommentarer:

Caroline sa...

Fryser bara jag tänker på det.. min korkade lillebror ligger precis nedanför brasan så fort han kan o under mattes täcke HELA natten.. jag flyttar jallefall ut ur täcket efter ett tag när det börjat bli varmt..

Kram Mio

Alexandra sa...

Minus! Hälsa din matte att Troja fick sina hörntänder rotfyllda på Djursjukhuset i Helsingborg, gick hur bra som helst!!
Hälsar ven-hundarna