fredag, april 27, 2007

Pussel och matte och en läskig upplevelse...

Ni kan tro att matte och Pussel varit med om något jättehemskt!

Pussel (bara Pussel...) fick följa med matte i onsdagskväll och de åkte iväg och träffade Ducken, Lipton och deras matte Lena. Pussel fick sitta tillsammans med Ducken och Lipton längst bak i buren i deras bil. Mattarna skulle lämna frysta kaniner och hämta hem frysta ankor till jaktprovet. Sen skulle dom träna lite också. Så dom åkte hela vägen till Bromölla - och precis innan dom kom fram så var det nån DUM GUBBE som körde jättefort och körde rakt in i deras bil bakifrån!!

Pussel tyckte att det var jätteläskigt. Mattarna fick stopp på bilen och for ut och kollade hur det gått med hundarna - bilen var jättetrasig och knölig och söndervriden och rutorna hade gått sönder och det var glas överallt och bilburen såg inte ut som en bilbur längre. Pussel sa att hon skakade i hela kroppen jättelänge, sååå läskigt var det. Ducken hade ont i svansen medans Lipton sa att han var minsann inte alls rädd han! När mattarna tagit ut hundarna ur bilen och mattarna såg att de kunde gå och inte var allvarligt skadade, så ringde matte 112. Och sen berättade Pussel att det kom massor av bilar och poliser och ambulanser och brandbilar och människor och det var fortfarande lite läskigt. Och sen kom Pussels pappa Harrys Husse och Matte och hämtade Pussel, Ducken och Lipton och så fick dom åka i deras bil och följa med hem till Harry. Men mattarna fick inte följa med. Dom fick åka nån annanstans, sa Pussel. Hon trodde dom fick åka i dom stora gulgrönoranga bilarna som blinkade på taket, för deras bil gick ju inte att köra med i alla fall.

Sent på kvällen kom Bobbys och Melkers snälla Husse och hämtade Pussel, Ducken och Lipton hemma hos Harry & co, och sen åkte dom allihopa och hämtade matte och Lena. Fast dom fick sitta rätt länge i bilen och vänta sa hon, för det tog lite tid innan dom släppte ut matte och Lena ur det stora sjukhuset. Så dom kom inte hem förrän klockan två (men Jessica & Epson var här och släppte ut mig och goldentanterna och vi fick fika på kvällen!!) och sen fick Pussel också sova i sängen.

Nästa dag åkte Pussel, Ducken och Lipton till Tant Kerstin på Prima Liv i Löddeköpinge, som kollade igenom dom noga och lyssnade och böjde och sträckte och klämde överallt, och till slut sa hon att de hade klarat sig bra allihopa fast de var nog rejält mörbultade.

Tant Kerstin sa att alla fem nog haft en skyddsängel på varje axel den kvällen....

Jag vet inte vad en skyddsängel är, men just den här gången var jag rätt glad för att jag inte fick följa med i bilen, faktiskt.

Inga kommentarer: