lördag, februari 11, 2006

Katter och 12-årskalas!


Idag har det varit sånt där härligt väder igen:-)

Matte och Pusselhunden var idag på "unghundsträning" hos en kille som heter Lipton och hans matte Lena. Jag och Liptons storebror Ducken fick också vara med, tillsammans med en gul grabb som heter Harley. Vi var användbara som störningsobjekt, sa mattarna... Pyttsan, störningsträning!! Jodå, jag var tvungen att gå fot och fick inte jaga harar och inget kul alls faktiskt... Fick som avslutning ta in ett linjetag (busenkelt...) och hämta en dubbelmarkering, som jag spikade lätt som en plätt. Hmmm... man kanske skulle låtsas att inte hitta, tror ni man får göra om och göra om och göra om det då?! Har ju lite SPRING-BEHOV faktiskt!

Efter det åkte vi på 12-årskalas hos Emelie. Hon bor i en familj som har massor av hundar och katter och marsvin och höns och getter och chinchilla och får och andra häftiga djur, och som ibland passar Pussel och Sally. Först fick vi sitta i bilen - fräckt va?! - men när födelsedagsbarnets mamma fattade att vi var med, fick vi förstås komma in vi också! Jag ÄLSKAR det stället! Det första jag gjorde när jag klev ut ur bilen var att jaga upp en katt i trädet!!

När vi kom in så satte jag genast katt efter katt under bevakning. Det innebär att jag sätter mig framför en katt som ligger på en stol tex, ca 30 cm framför, och stirrar den i ögonen. Allt för att få kattuschlingen att SPRINGA. Men icke. Det funkar inte inomhus. Det enda som händer är att katten stirrar tillbaka. Nåt slags dödläge, alltså... Pusslet däremot gick fullständigt i spinn när hon kom in, hon blev så glad så glad när hon träffade alla hundarna och så förstås Sara, Pussels egna personliga favorithundvakt!! Oj vad hon rusade runt i huset, upp och ner för trapporna, under borden, mellan stolarna, ut i köket, in i vardagsrummet osv osv osv. Matte blev helt matt och fick skälla lite på henne, så hon varvade ner ett par hekto. Själv var jag alldeles stilla - helt fixerad på nån katt. Sen fick vi lite pizzakanter och tårtrester och då släppte jag tillfälligt på kattbevakningen.

Så idag har varit en innehållsrik dag. Undrar hur det blir imorgon.......?!

Inga kommentarer: