torsdag, november 25, 2010

Vinnarklass - del 3 - finalen

Sista drevet blev hemma vid gården. Vi var sju hundar kvar, och stod med ryggen mot trädgården, ute på en gigantisk stubb med en viltåkerremsa invid skogen i högerkanten, och med skyttarna framför oss i dubbla led. Fältet böljade neråt framåt, och fåglarna drevs från vänster - vi fick de flesta nedslagsplatserna rakt framför oss, mellan de två skyttelinjerna.

Startnummer ett börjar ju som bekant för det mesta, och Keela fick inleda med en lååååång markering rakt framför oss. Hon formligen FLÖG nerför fältet och spikade sin markering. Det kom lite enstaka fåglar, och alla fick apportera. När det var min tur igen fick jag en ny tydlig markering, som vi löste fint. På hemvägen trillade det lite fåglar längre bort, men Keela sprang rakt hem. Pust!! Sen började det rassla till, och det sköts och trillade fasaner överallt.

Instruktionerna var att "markera". Dvs vi skulle komma ihåg nedslagsplatserna. Sedan fick vi order om att ta en av dem rakt fram, en av dem till höger, den som ligger precis nedanför första slänten osv. Därimellan föll det fler fasaner :-) Mot slutet frågade någon var fåglarna låg, men nej, det skulle vi själva hålla reda på... Domarna ville att vi skulle skicka på de markeringar som fallit (i rätt riktning alltså), och hålla hunden i det området där vi trodde det låg fåglar. Hundarna fick inte bara springa ut på ett öppet fritt sök över hela fältet hej och hå och söka överallt, det var inte det som var meningen. Fullt rimligt, inget konstigt.

Totalt sex apporter fick vi var där ute, några riktade men många rakt fram allteftersom det föll fågel. Sedan var det slut. En hund bytte vilt och åkte ut, en tog lite hårt i sista fågeln och åkte ut, och en stod och hängde över sina två sista apporter. Sedan var det prisutdelning. Thomas Plamboeck och Hillus Powell "Charlie" blev förstevinnare och fick CERT, andrevinnare med CK blev Maria Nielsen och Lucky Labrador's Happy Gaby Tequila, Labrador, tredjevinnare blev jag och Keela och fjärdevinnare Boye Rasmussen. Tjohoo! Trea - inte illa i det sällskapet :-) Nu vet jag att vi är på rätt väg, det känns riktigt, riktigt bra. Även om det finns en hel del kvar att jobba på. A-prov är kul. Men svårt. Man ska ha tur, få "rätt" startnummer och "bra" fåglar. Men det ÄR kul...

Bilen?! Nemas problemas. "Rulla hit bilen" sa jaktledaren Bjarne och den långe traktorföraren, "så fyller vi med luft". Det har sina fördelar att vara på ett stort lantbruk med allsköns resurser. Ja, och sen höll ju bilen luften utan problem. Precis som Caroline sa...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hurra va ni är bäst. Vi 08:or mamma Gemini och matte Cina bugar sig för skånebrudarna och gläds över era framgångar.

kramkram från ett vintrigt SOLna
Cina