söndag, januari 13, 2008

JAAAKT!!

Idag har vi varit på jakt på fasanslottet. Det hela började med att vi fick åka en extrasväng imorse och hämta upp Bobby och Melker med husse och bössa. För deras bil hade gått sönder på motorvägen. Blev lite trångt bak i buren, men det gjorde inget.

Det var faktiskt nästsista jakten för säsongen, inte utan att det känns lite deprimerande faktiskt. Jag menar - vad ska matte och jag göra hela våren nu då?! Fast... ähum... jag VET ju vad matte säger att vi ska göra.... Träna LYDNAD....
På tredje såten kom min matte bort. Inte för att jag fattade vad som hände, hon bara försvann liksom! Vi gick över en äng, och över till en annan där det var mer ris och snår och sånt och där skulle några skyttar och apportörer stå - men då var hon puts väck bara. Så då sprang jag lite i buskarna, stötte några fasaner, jakten startade och skjutandet kom igång, jag stötte lite fler fasaner, och sprang och sökte och letade och jobbade inne i buskar och snår. När jag hade jobbat rätt länge tror jag så hittade jag en skammad fasan, så den tog jag och sprang till matte med. Då trodde jag hon skulle bli GLAD, men ack nej, då fick jag skäll för att jag hade varit FÖRSVUNNEN jättejättelänge. Men hallå, det var ju inte jag som kom bort ju?!?! Sen fick jag gå i koppel. Och så började hon prata om det där Blocket igen. Äh...

Efter det åkte vi till Betplattan. Jag stod på yttersta högerkanten. Även där blev matte ARG. Hon sa att jag inte kunde gå rakt fram. Och att jag sprang på allt som rörde sig. Och att jag knallade. Och inte lyssnade. Sen fick matte tag på mig. Tänker inte berätta vad hon gjorde, men sen sprang jag rakt fram. OCH stannade på stoppsignal. FAST att det sköts fasaner runt mig.

Vi avslutade i Parken - jag hade dykardräkten på och det var bra, för det var kallt i ån. Efteråt skulle jag och Bobby och Tee leta efter en försvunnen fasan på andra sidan stängslet. Bobby fick titta på, när jag och Tee fick söka. Men vi hittade inte den. Jag kunde krypa fram och tillbaka i en vattenränna, men Bobbys husse fick lyfta Tee in och ut över stängslet med ett stadigt tag i nackskinnet.

Sen var det nästan slut. Några sköt lite duvor på gårdsplanen också, men då åkte vi hem. Eller rättare sagt, vi åkte till motorvägsparkeringen och bytte däck på den trasiga bilen och lämnade av Bobby, Melker och deras husse, och SEN åkte vi hem.

2 kommentarer:

flat-Leia sa...

Heja Minus! Det verkar vara gott gry i dig - sån't imponerar på mig! Fasaner ska motioneras, annars blir de tunga i gumpen. Fast din Matte verkar vara en envis typ... ge dig inte Minusen - jag håller på dig!

Miomatte sa...

Gillar inte hämder..... :)

Kommer det göra ont eller jag kommer skratta mer??

Kramiz