onsdag, december 08, 2010

Utvecklingssamtal med liten svart

Inför dagens fasanjakt hade jag på förhand bestämt att liten svart hund skulle få sina fiskar varma. Eller ja sina fasaner kanske :-) Hur som helst så var planen att Keela skulle uppföra sig väl, och att jag skulle få möjlighet att korrigera det som blev fel. Nu är det inte några större problem vi har, men att få tillfällen att ta tag i små detaljer i alla fall!
Fina lånehunden Bobby var med som apportör. Keela satt som ett ljus förutom vid ett tillfälle då hon plötsligt blev lätt i gumpen och tog sig ett eget initiativ. Blev dock informerad om att det INTE var ok. Oj sa Caroline - så har du nog aldrig korrigerat förr!!
Bobby han hämtade och hämtade och hämtade fasaner, det var rätt tungsprunget i tre dm snön, och fasanerna försvann låångt ner i snön. Det är intressant att se hur vittringsförhållandena förändras med snö och kyla!! Det är betydligt svårare att finna, man ser hur hundarna jobbar men de behöver nästan stå ovanpå på fågeln för att få vittring...

Med en hund som bara kunde hämta det som föll, gav det mig ett par bra tillfällen till att skicka Keela på dirigeringar, dvs att fokusera på det JAG anvisade istället för på de rena markeringar som trillade runt omkring oss. Vid två tillfällen försökte jag styra upp henne mot en apport som jag tyckte vi skulle ta, medan Keela hade full koll på en annan fallen fågel, och därmed vek av från mina direktiv - INTE ok, och det talade jag om. Två gånger - och sen behövde vi inte prata mer om det :-)

En kanonfin jaktdag blev det med GOD lunch i slottskällaren! På två och ett halvt drev fick vi ihop dagens planerade antal med råge, en kanondag helt enkelt - duktiga skyttar, massor av kanonfina fasaner som flög helt fantastiskt fint och massor av goa vänner!!

2 kommentarer:

Cinna sa...

Låter helt perfekt ju! Å sicken tur att du har bästaste Kungaungen Bobby som sparrar ;) Kram

Bosse sa...

Bra Annika, som sagt var så beror de flesta "nollorns" i ekl på A-proven på ostadga.
På Tr Lj sist knallade hundar som normalt sitter där man satt dom.
Fler borde träna så här. Fyra av tolv satt kvar efter fyra drev.