söndag, oktober 31, 2010

Mer tack än jakt...

...blev det igår när Mats bjöd på tackjakt på nya stället i skogen! Undras var änderna var egentligen?! Uppenbarligen inte på samma ställe som vi var på... Men vad gör det i glada vänners lag en vacker höstdag?!
För det blev hur som helst en väldigt trevlig dag bland goa vänner och en och annan anka. Kalasfint höstväder, framåt lunch så tittade dessutom solen fram!

Jag hade stora kameran med och tog mååånga fina bilder på höstlöv och skog och stillasittande hundar och skyttar med bössan i beredskap och på fler vackra löv och träd och höstfärger. Dock inte så många bilder på hundar i arbete :-)

Bilder kommer snart!

Efter en god lunch åkte Håkan, Helen och jag tillbaka till första dammen för att leta efter några skammade änder. Våra fem fantastiska hundar tyckte det var lycka att få gå ett extra varv runt dammen, de hade ju inte precis jobbat ihjäl sig under fm :-)

Sedan hemåt, men först en avstickare för att apportera på kvällsträck. Det är riktigt trevligt att sitta på sträck och vänta vänta på att fåglarna ska komma in... Många krickor blev det, och de kom fort!! Alldeles för fort tror jag skyttarna tyckte :-) Keela jobbade på och hittade två tredjedelar av vad vi skulle ha, så vi fick gå tillbaka och efterapportera innan vi åkte hem. Pussel tycker det är lite jobbigt när det är mörkt tror jag, hon var inte till så himla mycket nytta precis...

Gissa vem som somnade snabbt i soffan efter en väldigt sen (men god) kvällsmat?!

Inga kommentarer: