torsdag, maj 13, 2010

Snabbrapport APRIL

Det har hänt massor av saker nu igen. Vi har visserligen ingen Peggy längre, men vi har full rulle i alla fall. Matte har varit hos en glasögonaffär i stan och fått glasögon. Fast hon använder dom bara när hon kör bil. Men då är hon lite imponerad av hur klart och TYDLIGT det står på vägskyltarna t ex. Sen har hon varit på styrelsemöten och kurser med jobbet och massor av andra saker.

Keela har varit med matte på en del saker också. Där inte jag fått följa med... Rätt taskigt tycker jag. Fast jag har varit lite hos mattes mamma och lite hos Dobby & Epson och lite hos Labradårgrabbarna i Storstan också. Alla ställena är helt ok. För att inte säga helt superbra faktiskt!! Jag ligger i sängen överallt. Det är nödvändigt och ingår när man får förmånen att låna mig. Särskilt mycket gillar jag tempurmadrasser.

Vi har tränat ganska mycket. Eller inte precis just jag, men Keela och matte har tränat ganska mycket. Dom är rätt duktiga tror jag faktiskt. Jag är med ibland, och då utför jag Viktiga Uppgifter som att leta sorkar. Jag letar sorkar hela träningspasset. Dirigeringar tycker jag inte om. Markeringar kan jag ta några stycken. Ibland örlar jag runt och kollar lite här och lite där, och ibland så hittar jag en dummy eller en boll. Och ibland så flyttar jag på den till ett annat ställe! Då blir det svååårt för dom andra att hitta den.

En dag var matte och Keela tillsammans med Jumjum och Faxe i landet på andra sidan Öresund. Där Faxe kommer ifrån. Det gick bra. Dom hittade till Fyn fast min matte läste kartan. Det var rätt svåra uppgifter på working testet sa Keela. Som startade i öppen klass för första gången! Fast hon klarade det mesta! De fick pris, nåt som ungefär betyder "godkänt". Så hon fick ett fint ölglas. Det tog matte hand om när dom kom hem. Jumjum fick ungefär lika många poäng, och fick också ett ölglas. Faxe fegade lite och startade i nybörjarklass. Och vad hände?! Jo vet ni Faxe han VANN!! Och fick MASSOR av fina priser.

Och en hel helg var Keela och matte på kurs i Småland. Hos MIN uppfödare. Keela och Jumjum var duktiga och mattarna hade roligt hela helgen.

Och sen har vi fällt ett stort träd i trädgården. Det var bra för då kunde man både göra närsök i allt riset, och man kunde hoppa och klättra och balansera på stockarna. Det ligger kvar i trädgården. Och väntar på att Jumjum & Mios husse ska komma med motorsågen....

Ja vad har hänt mer? Jo Zimba och Robin har bott hos oss en vecka när deras matte var borta. Det är två gula Peggy-hundar.

Och Keela har startat på Labradorklubbens KM i jakt. Första gången i öppenklass! Där var nässlor så söket blev lite svårt. Keela gillar inte nässlor.... Till slut visade det sig att Keela trots nässlorna kom trea och fick en ROSETT. En gul rosett.

4 kommentarer:

Marie sa...

Hörde av Jessica att Minus inte är med dig längre Annika. Att det kan gå så fort.... Skickar styrkekramar till dig.

Sov Gott Minus

Anonym sa...

Tänker på Dig, vet hur det känns att förlora en hund och kompis. Minus var en förebild för min Svea och det är nog många,många fler som känner det så. Ha det så bra Du kan.
Sveas matte.

Anonym sa...

Många kramar från Linda (också med en 10-åring, bävar).

Anonym sa...

Hej,
Ville tacka för din matnyttiga information på min blogg, det hade kunnat gå illa.
Passade på att läsa också och skrattade högt, skulle velat fortsätta följa era upptåg men förstår på kommentarerna att du har lidit en stor förlust och att Minus inte längre finns kvar?
Vad hände?
Mina tankar finns med dig, jag förstår att det måste kännas svårt!!

//Malin & Bus